Felhasználói szcenáriók


Felhasználói szcenáriók

A felhasználói szcenáriók olyan eseteket írnak le, amelyekben a felhasználók a terméket vagy szolgáltatást használják. Ezek a szcenáriók segítenek a fejlesztőknek és tervezőknek megérteni, hogy hogyan használják a felhasználók a terméket, és hogyan lehetne azt még jobbá tenni.

1. Regisztráció

A felhasználó új felhasználói fiókot szeretne létrehozni a weboldalon. A felhasználó rákattint a „Regisztráció” gombra a főoldalon. Ezután egy űrlapot lát, ahol meg kell adnia a felhasználónevét, jelszavát és e-mail címét. A felhasználó kitölti az űrlapot, majd elküldi. A rendszer ellenőrzi az adatok helyességét, majd sikeres regisztráció esetén átirányítja a felhasználót a bejelentkezési oldalra.

2. Bejelentkezés

A felhasználó már rendelkezik egy felhasználói fiókkal, és szeretne bejelentkezni a weboldalra. A felhasználó megadja a felhasználónevét és jelszavát a bejelentkezési űrlapon, majd rákattint a „Bejelentkezés” gombra. A rendszer ellenőrzi az adatok helyességét, majd sikeres bejelentkezés esetén átirányítja a felhasználót a személyes felhasználói oldalra.

3. Termék keresése

A felhasználó szeretne egy adott terméket vásárolni a weboldalon. A felhasználó a főoldalon rákeres a termék nevére a keresőmezőben, majd rákattint a „Keresés” gombra. A rendszer listázza a találatokat, és a felhasználó kiválasztja a megfelelő terméket. A felhasználó további információkat olvas a termékről, majd hozzáadja a kosárhoz.

4. Kosár kezelése

A felhasználó szeretné ellenőrizni a kosarában lévő termékeket és módosítani a rendelést. A felhasználó rákattint a „Kosár” gombra a navigációs sávban, majd átirányítódik a kosár oldalra. Itt a felhasználó láthatja a kosarában lévő termékeket, és módosíthatja a mennyiséget vagy törölheti a termékeket. A felhasználó végül rákattint a „Fizetés” gombra a rendelés véglegesítéséhez.

5. Profil szerkesztése

A felhasználó szeretné szerkeszteni a személyes profilját a weboldalon. A felhasználó a személyes felhasználói oldalon rákattint a „Profil szerkesztése” gombra. Ezután egy űrlapot lát, ahol módosíthatja a nevét, e-mail címét és jelszavát. A felhasználó kitölti az űrlapot, majd elküldi. A rendszer ellenőrzi az adatok helyességét, majd sikeres szerkesztés esetén visszairányítja a felhasználót a személyes felhasználói oldalra.

Kapcsolódó:   Milyen szoftvereket és eszközöket használnak a UI/UX designerek?

Ezek a felhasználói szcenáriók segítenek a fejlesztőknek és tervezőknek megérteni, hogy hogyan használják a felhasználók a weboldalt, és hogyan lehetne azt még jobbá tenni a felhasználói élmény javítása érdekében.

Fókuszban: felhasználó, felhasználói, rákattint, személyes, szcenáriók, terméket, oldalra, rendszer, űrlapot